Het frisse van tomaat, het kruidige van pesto, het romige van mozzarella… Ik heb wel wat met Italiaanse smaken. Ook heerlijk op een vers broodje met een knapperige geurige korst… Een beetje vakantie op je bord in vijf minuten. Smeer je mee?
Ingrediƫnten:
|
Benodigdheden:
|
Bij Bakker Bart kost dit broodje een euro of vier, maar zelf maak je het voor een habbekrats. De pizzabollen kosten bij mijn Turkse bakker slechts een vooroorlogse 25 cent.
Bak het broodje knapperig in door hem 1 tot 2 minuten in een gloeiend hete oven te zetten. Snij ondertussen de mozzarella en tomaat in plakjes.
Snij de pizzabol open, besmeer hem dun (of heel erg dun, voor beginners) met pesto en beleg hem met de mozzarella en tomaat. Strooi er nog een beetje versgemalen peper over en dat is alles.
Variatietip: een beetje fijngesneden ijsbergsla maakt de smaak nog wat frisser.
Bespaartip: in plaats van pizzabollen kun je ook de kadetjes van gisteren gebruiken. Doe ze dan iets langer in de oven om knapperig te worden.
Inmiddels staat in huize Eetpraat een bak vers gezaaide basilicum de laatste zonnestraaltjes van het seizoen te absorberen. Hopelijk is het warm genoeg in huis om straks voldoende te kunnen oogsten voor verse zelfgemaakte pesto…
17 oktober 2012 op 18:52
Hoi Eetpraat,
ik zelf vind pesto op een broodje vaak net iets te penetrant. Waar ik wel van houd is wat gesnipperde basilicum blaadjes erop en een scheut vergine olijfolie… jummie.
10 december 2012 op 16:04
een plak salami of lekkere Italiaaane ham ertussen doet ook wonderen – gebruik buffelmozzerella – deze niet snijden maar stuktrekken – voor een nog lekkerder broodje