Pakjesavond is weer in aantocht. Tegen de tijd van het heerlijk avondje kan ik geen pepernoten meer zien, dus maakte ik vorig jaar deze pakjestaart. Lekker om tussen het uitpakken door op te smikkelen! Bak je mee?
Elk pakje is eigenlijk een eenpersoons gebakje. De pakjes zijn van verschillende grootte en dikte (meer of minder lagen) zodat iedereen kan kiezen. Geen gedoe met gasten die een half stukje willen! Elk pakje is gevuld met laagjes aardbeienjam en banketbakkersroom en afgesmeerd met botercrème. Het gekleurde pakpapier en de strikjes zijn allemaal van amandelmarsepein, dat past wel bij de Sinterklaastijd.
De zak is van heel dun gerold fondant dat ik bruin heb gekleurd door er wat cacaopoeder door te mengen. De jutestructuur komt van een geweven glasvezelmatje dat ik erin heb gerold. Vervolgens heb ik de zak ingewreven met een mengseltje van cacaopoeder en kaneel voor het droge en stoffige uiterlijk van jute.
Speel en experimenteer smakelijk!
30 november 2012 op 19:34
Oei, dit is wel iets ingewikkelder dan de koekjes! Maar supermooi!!!
29 maart 2013 op 13:04
oefening baart kunst zeggen ze altijd en dat is in dit geval zeker zo, ik gebruik deze technieken voor een ander soort taarten (18+).
Ik gebruik dan altijd kapselmix van de hanos alleen ei en beetje water toevoegen en lukt altijd!
als vulling neem ik (ook hanos) bavaroi mix aardbei of citroen. en jam als 2e laag.
ook trouwtaarten gemaakt met rolfondant en marsepein.
maar deze taart staat op verlanglijst voor komend jaar sinterklaas bij kleindochter vieren die dan bijna 3 word.