Pakjesavond is weer in aantocht. Tegen de tijd van het heerlijk avondje kan Mijnheer Eetpraat meestal geen pepernoten of speculaas meer zien, dus maakte hij vorig jaar deze pakjestaart. Lekker om tussen het uitpakken van de cadeautjes door op te smikkelen! Bak je mee?
Voorbereidingstijd30 minutenmin
Bereidingstijd2 uuruur
Totale tijd2 uuruur30 minutenmin
Servings: 8personen
Author: Mijnheer Eetpraat
Benodigdheden:
mixer
garde
mengkom
rechthoekige bakvorm
bakpapier
aluminiumfolie
oven
deegroller voor de marsepein en fondant
Ingrediënten:
4eieren op kamertemperatuur
100gwitte basterdsuiker
2zakjes vanillesuiker
mespunt zout
1tlzonnebloemolie
120gtarwebloem
20gmaïzena
marsepein
fondant
voedselkleurstof
cacaopoeder
kaneel
aardbeienjam
gele room poeder
melk of water
Instructies:
Warm de oven voor op 170C. Bekleed de bakvorm met bakpapier. Zeef bloem en maïzena dan goed door elkaar. Mix alles behalve de bloem en maïzena minimaal 10 minuten met de mixer op de hoogste stand tot een luchtige mousse. Spatel dan de bloem en maïzena erdoor.
Doe daarna het beslag in de bakvorm en dek het af met aluminiumfolie. Bak de biscuit 20 tot 25 minuten. Laat het in de vorm en afgedekt met het folie afkoelen, zodat het niet uitdroogt. Snij de biscuit dan in lagen, vul het en verwerk het verder tot een taart of gebakjes.
Alles voor de decoratie van de taart kwam gewoon van de supermarkt. Elk pakje is gevuld met laagjes aardbeienjam en banketbakkersroom. De banketbakkersroom kwam ook uit een zakje van de supermarkt, maar dan aangemaakt met melk in plaats van water, dat is romiger. Het pakpapier en de strikjes zijn allemaal gemaakt van gekleurd en uitgerold amandelmarsepein.
De zak is van heel dun gerold fondant dat ik bruin heb gekleurd door er wat cacaopoeder door te mengen. De jutestructuur komt van een geweven glasvezel bakmatje dat ik erin heb gerold. Vervolgens heb ik de zak ingewreven met een mengseltje van cacaopoeder en kaneel voor het droge en stoffige uiterlijk van jute. Probeer het maar eens!