
Knapperige luchtige bodem, geurige tomatensaus en gesmolten mozzarella – iets om midden in de nacht voor gewekt te worden. Een ambachtelijke pizza vergt echter voorbereiding met deeg maken, kneden en rijzen. Daarom nu een de razendsnelle oplossing voor Eerst Hulp bij Acute Pizzabehoefte (EHAP). Deze heerlijke broodpizza staat in vijf minuten op tafel!
Ingrediënten:
|
Benodigdheden:
|
Verwarm de oven voor op de hoogste stand. Meng de tomatenpuree met het water en de oregano, basilicum en paprikapoeder. Laat de artisjokken, mozzarella en kappertjes uitlekken in een zeef. Snijd de artisjokken fijn en verkruimel de mozzarella. Snijd het brood volledig open, dus de bovenkant van de onderkant. Besmeer de gesneden kant van het brood dun met het tomatenmengsel en bestrooi het met de artisjokken, mozzarella en kappertjes.
Schakel de oven om naar de grillstand en leg de broodpizza op een rooster zo hoog mogelijk in de oven tot de mozzarella gesmolten is. Omdat alle ingrediënten al gaar zijn, is deze broodpizza in een paar minuten klaar!
Moet ik nu afiyet olsun of buon appetito zeggen? Nu ja, eet smakelijk in elk geval!
TIP: Bij Xenos betaalde Mijnheer Eetpraat voor een grote pot gemarineerde artisjokken maar € 1,99. Kappertjes en mozzarella zijn in bijna elke supermarkt te krijgen. Voor Turks brood kun je terecht bij een Turkse bakker, maar steeds meer supermarkten hebben het ook
Als je dit leuk vindt, kijk dan ook eens naar mijn Italiaanse en Vietnamese recept.
10 oktober 2012 op 17:25
Grappig ik maak m’n snelle pizza met ciabata. Turks brood kan ik natuurlijk ook een keer gebruiken maar ongebakken en verpakt ciabata heb ik bijna altijd in huis.
Jou versie is ook lekker met olijven en ansjovis. Moet je wel van houden natuurlijk.
Mvg Anoop
(whoami-NCN)