![Broodpizza recept](https://eetpraat.nl/wordpress/wp-content/uploads/broodpizza-600-150x150.jpg.webp)
Knapperige luchtige bodem, geurige tomatensaus en gesmolten mozzarella – iets om midden in de nacht voor gewekt te worden. Een ambachtelijke pizza vergt echter voorbereiding met deeg maken, kneden en rijzen. Deze heerlijke broodpizza staat binnen een kwartier op tafel!
Deze broodpizza is een eenvoudige en snelle variant van de traditionele pizza, maar dan met Turks Brood in plaats van pizzadeeg. Het is perfect voor een snelle maaltijd en kan aangepast worden aan je persoonlijke smaak en de ingrediënten die je bij de hand hebt. Je kunt vers brood gebruiken, maar het is ook de ideale manier om overgebleven brood op te maken.
Broodpizza recept
Ingrediënten:
|
Benodigdheden:
|
Verwarm de oven voor op de hoogste stand. Meng de tomatenpuree met het water en de oregano, basilicum en paprikapoeder. Laat de artisjokken, mozzarella en kappertjes uitlekken in een zeef. Snij vervolgens de artisjokken fijn en verkruimel de mozzarella.
Snij het brood volledig open, dus splits de bovenkant van de onderkant. Besmeer de gesneden kanten van beide helften van het brood dun met het gekruide tomatenmengsel en bestrooi het met de artisjokken, mozzarella en kappertjes.
Schakel de oven om naar de grillstand en leg de broodpizza op een rooster zo hoog mogelijk in de oven tot de mozzarella gesmolten is. Omdat alle ingrediënten al gaar zijn, is deze broodpizza in een paar minuten klaar! Moet ik nu afiyet olsun of buon appetito zeggen?
Eet smakelijk!
TIP: Bij Xenos betaalde Mijnheer Eetpraat voor een grote pot gemarineerde artisjokken maar € 1,99. Kappertjes en mozzarella zijn in bijna elke supermarkt te krijgen. Voor Turks brood kun je terecht bij een Turkse bakker, maar steeds meer supermarkten hebben het ook.
Als je dit leuk vindt, kijk dan ook eens naar mijn Pizzabol en Loempia recept.
10 oktober 2012 op 17:25
Grappig ik maak m’n snelle pizza met ciabata. Turks brood kan ik natuurlijk ook een keer gebruiken maar ongebakken en verpakt ciabata heb ik bijna altijd in huis.
Jou versie is ook lekker met olijven en ansjovis. Moet je wel van houden natuurlijk.
Mvg Anoop
(whoami-NCN)