Voorbereiding 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Servings 1 broodje


De pizzabol: het frisse van tomaat, het kruidige van pesto, het romige van mozzarella… Ik heb wel wat met Italiaanse smaken. Ook heerlijk op een vers broodje met een knapperige geurige korst… Een beetje vakantie op je bord in vijf minuten. Smeer je mee?

Pizzabol

Bij Bakker Bart kost zo’n belegde pizzabol een euro of vier, maar zelf maak je het voor een habbekrats. De pizzabollen kosten bij mijn Turkse bakker slechts een vooroorlogse 25 cent.

Pizzabol van de bakker

Ingrediënten:

  • 1 pizzabol
  • mozzarella
  • tomaat
  • pesto
  • zout
  • peper
Benodigdheden:

  • Mes
  • Snijplank
  • Oven

 
Bak eerst het broodje knapperig door hem 2 minuten in een gloeiende oven te zetten. Snij ondertussen de mozzarella en tomaat in plakjes. Snij vervolgens de pizzabol open, besmeer hem dun (of heel dun, voor beginners) met pesto en beleg hem met de mozzarella en tomaat.

Strooi er ten slotte nog een snufje zout en wat versgemalen peper over en dat is alles!

 Pizzabol recept

Pizzabol zelf bakken

Inmiddels staat in huize Eetpraat een bak vers gezaaide basilicum de laatste zonnestraaltjes van het seizoen te absorberen. Hopelijk is het warm genoeg in huis om straks voldoende te kunnen oogsten voor verse zelfgemaakte pesto… Daarnaast bakt Mijnheer tegenwoordig zijn eigen pizzabollen. Laat maar horen als je hier ook een recept voor wil.

 Pizzabol recept

 Pizzabol recept

Eet smakelijk!

VARIATIETIP: een beetje fijngesneden ijsbergsla maakt de smaak nog wat frisser.

BESPAARTIP: in plaats van pizzabollen kun je ook de kadetjes van gisteren gebruiken. Doe ze dan iets langer in de oven om knapperig te worden.


 
Als je dit recept leuk vindt, kijk dan ook eens naar de falafel, loempia en broodpizza!