chocolademelk recept
Voorbereiding 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Porties 1 bus

Warme chocolademelk gaat er wel in met het koude weer. Zeker na een lekkere wandeling in de buitenlucht. Lichte paniek in huize Eetpraat toen de bus Nesquick leeg was. Geen probleem, Mijnheer Eetpraat to the rescue! Hoe kun je zelf warme chocolademelk maken?

chocolademelk recept

Er stond wel een pak Blooker cacao in de kast. Mevrouw Eetpraat probeerde het met melk en een flinke schep cacaopoeder. Dat vonden de kinderen Eetpraat toch iets te bitter. Niet zo vreemd, want Nesquick bestaat voor driekwart uit suiker. Pure cacao is dan even schrikken.

Dat kan natuurlijk beter. Door even goed te kijken naar de ingrediënten en de voedingswaarde op de verpakking van de Nesquick sleutelde Mijnheer Eetpraat zelf een receptje in elkaar voor zelfgemaakte chocolademelk. De kinderen Eetpraat zijn weer gelukkig!Chocolademelk recept

Ingrediënten:

  • 100g magere cacaopoeder
  • 300g poedersuiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • ½ theelepel kaneel voor de liefhebber
  • 1 klein mespuntje zout

Meng alle ingrediënten meermalen door een zeef tot een egaal mengsel. Samen past deze hoeveelheid precies in de lege Nesquick bus. Het gebruik van kristalsuiker is niet aan te raden, want in de bus zakt het fijne cacaopoeder dan naar de bodem, tussen de suikerkorrels door.

De omgerekende voedingswaarde is vrijwel gelijk aan die van de originele Nesquick, alleen bevat het heel iets meer vet. Blijkbaar gebruikt Nesquick cacao die nog wat sterker is ontvet dan gewone magere cacao uit de supermarkt.

Per 100g Originele Nesquick Eetpraat Chocomix
Kcal 376 399
Eiwitten (g) 4,2 5,0
Koolhydraten (g) 79,6 77,8
Vetten (g) 3,2 5,3

 
De dosering is precies hetzelfde: een flinke theelepel in een mok warme melk. Als je de chocolademelk niet zo warm wilt hebben, kun je een bodempje melk met de chocomix aanmaken en dat in de magnetron aan de kook brengen. Dan even goed doorroeren tot de chocomix is opgelost en vervolgens aanvullen met koude melk.

Drink smakelijk!

TIP: Erg lekker om te serveren met zelfgebakken speculaaskoekjes!


 
Als je dit recept leuk vindt, kijk dan ook naar de Oliebollen, Erwtensoep en Pepernoten!